Ελλάδα μου, για Σένα ντύνομαι

Ο νομός Θεσσαλονίκης ανήκει στο διαμέρισμα Μακεδονίας. Συνορεύει βόρεια με το νομό Κιλκίς, ανατολικά με το νομό Σερρών και βρέχεται από το Στρυμονικό κόλπο, νότια βρέχεται από το Θερμαϊκό κόλπο, νοτιοανατολικά συνορεύει με το νομό Χαλκιδικής και βρέχεται από το Θερμαϊκό κόλπο και δυτικά συνορεύει με το νομό Ημαθίας και το νομό Πέλλας. Παράγει κυρίως κρασί, ούζο, δημητριακά, κηπευτικά.

Στο παρακάτω ενσταντανέ βλέπουμε τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης να ακολουθεί επιθετικές ενέργειες προωθητικού marketing για το ούζο του νομού του σε ένα προφανές target audience: τους οδηγούς. Ο Νομάρχης, με γυρισμένο μανίκι (ένδειξη ανθρώπου που δεν φοβάται τη δουλειά), και τα trademark στενόκωλα παντελόνια του μοίρασε εκείνη την ημέρα άπειρα μπουκαλάκια, μαζί με την ευχή για καλό κατευόδιο.

Πέρα από την εκστρατεία ούζου όμως, ο Νομάρχης είναι ένας άνθρωπος που τιμά τις παραδόσεις και τα ήθη της Ελλάδος, όπως υποδεικνύει και η έμπρακτη συμμετοχή του στα αποκριάτικα δρώμενα της Νομαρχίας, κατά τη διάρκεια των οποίων έκλεψε τη νύφη, την οποία και απόθεσε 10 μέτρα πιο κάτω έτσι ώστε και την κήλη να αποφύγει και να μην του βγει και κανένα περίεργο όνομα του Άντρα με το Α κεφαλαίο. Παρατηρείτε όμως, τη νεοδημοκρατική (μην πω ΛΑΟΣική) ενδυματολογική προσέγγιση του Νομάρχη: Το καρναβάλι καρναβάλι, μα το κοστούμι κοστούμι (εκτός αν αποφάσισε εκείνη τη μέρα να ντυθεί «σοβαρός», απόκριες είχαμε βρε αδερφέ!)

psom2

Η αγάπη του Νομάρχη για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη είναι αδιαμφισβήτητη και πάει πίσω πολλά χρόνια, τότε που αποφάσισε να κάνει την αγάπη του τραγούδι βροντοφωνάζοντας «Ελλάδα μου, για Σένα τραγουδάω».

psom1

Ο Νομάρχης μας ως γνήσιο ενδυματολογικό fashion icon, έχει θεσπίσει δικούς του ενδυματολογικούς κανόνες οι οποίοι συνοψίζονται ως εξής:

  • ‘Οταν κάνουμε χειρωνακτικές εργασίες (σηκώνουμε νύφες, σηκώνουμε βαρέλια κ.λπ.) φοράμε κοστούμι

 

  • Όταν συναντάμε διπλωμάτες, φοράμε ροζ πουκάμισο

  • Όταν τρώμε γιαούρτι, φοράμε γυαλιά ηλίου

psom3 

Επίσης, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας αποκαλύπτω ότι και ο Νομάρχης διαβάζει το blog, όπως περίτρανα αποδεικνύει η παρακάτω φωτογραφία:

psomrel

Ας μετρήσουμε παρέα τα χριστιανικά σύμβολα πίστεως που έχει αναρτήσει ο πεφωτισμένος Νομάρχης: 8! Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Οι συνομιλητές του είναι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας! Αναμφισβήτητα, ο Νομάρχης, πέραν από πρότυπο ενδυματολογικής ορθότητος αποτελεί και πρότυπο πολιτικής ορθότητος!

Ν

1 σχόλιο

Filed under Political Fashion

1 responses to “Ελλάδα μου, για Σένα ντύνομαι

  1. R.H

    Ο νομάρχης που ταυτίζεται με κάθε αίτημα των ψηφοφόρων του, o βουλευτής-τραγουδιστής, το παιδί του λαού….. τι αλλο?? τι άλλο?? να πω για το φαινόμενο Ψωμιάδη. Τα λόγια είναι περιττά…….
    😉

Σχολιάστε